WORKOUTS FOR WOMEN, BY WOMEN

BARRE

Barre – spreek uit als bar, is overgewaaid (het zal ook niet anders) uit Amerika. Het is een populaire trainingsmethode waarin bewegingen uit Pilates, Yoga en klassiek en modern ballet worden gecombineerd. En het is super populair, want met deze workout krijg je gegarandeerd een slank en elegant lichaam zoals dat van een danser.

Barre vond haar oorsprong al in 1959 dankzij de Duitse balletdanseres Lotte Berk. Na haar rugblessure bedacht ze een manier om haar dansroutine te combineren met haar rehabilitatie-oefeningen. Et voilá: Barre was born. Een Barre-workout transformeert een scala van fijne lessen zoals ballet, Pilates, yoga én cardio tot een heuse HIIT training waarbij de barre gebruikt wordt om de balans te houden. Snelle en vloeiende bewegingen worden afgewisseld met de zogeheten isometrische bewegingen – hierbij houd je het lichaam stil en span je specifieke spiergroepen aan. Na elke reeks wordt er gestretcht voor het creëren van een flexibel, fit en elegant lichaam. Toch sta je niet alleen maar aan de barre, vaak wordt er ook gebruikt gemaakt van extra materialen zoals fitness elastieken, sliders en worden er oefeningen op de mat gedaan. Typisch aan deze training is de elegantie en de flexibiliteit waardoor Barre dé ideale workout is om te combineren naast cardio en krachttraining. 

Barre is de perfecte workout voor tussendoor

Een Barre les zal je waarschijnlijk (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een bokstraining) niet badend in het zweet verlaten. Ideaal dus als je daarna door moet naar werk of een afspraak. Overigens betekent dat niet dat het geen effectieve workout is: door de kleine geïsoleerde bewegingen (‘pulses’) train je juist je spieren heel gericht, zonder dat je meteen buiten adem bent. Maar vergis je niet, na de les een trap op lopen is wel een stukje moeilijker!

Met deze workout creëer je het gestroomlijnde figuur van een danser: slanke gespierde armen, stevige billen, goed gevormde benen, sterke buikspieren en een verbeterde en elegante lichaamshouding.